Δυσαρεστημένοι οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Δυσαρεστημένοι οι επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 7550/09.12.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Τη στιγμή που απαιτείται με κάθε τρόπο η ανάπτυξη τομέων, όπως ο τουρισμός και  η προβολή μνημείων κα εκθεμάτων, έτσι ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες και επισκέπτες στη χώρα μας, σημαντικά μουσεία δεν έχουν υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να προκαλείται δυσαρέσκεια εκ μέρους των επισκεπτών. Συγκεκριμένα, ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα  μουσεία της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζεται από ελλιπείς υπηρεσίες προς το κοινό. Ενώ, λοιπόν, η Κυβέρνηση θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι η ναυαρχίδα της ανάπτυξης, η κατάσταση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι τραγική.

Δεν είναι μόνο τα πάγια αιτήματα της έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων, αλλά απλές καθημερινές ελλείψεις που δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων και προκαλούν διαμαρτυρίες από τους επισκέπτες. Ένα από τα προβλήματα είναι αυτό των εκδόσεων του μουσείου, με τα ενημερωτικά φυλλάδια που είναι τυπωμένα στα ελληνικά να τελειώνουν άμεσα, με αποτέλεσμα να δίνουν φυλλάδια στα γαλλικά ή άλλες γλώσσες, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί και η κατάργηση του κυλικείου του μουσείου. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει είσοδος 6 ευρώ στους ξένους επισκέπτες και να μην καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες των επισκεπτών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει να οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επισκέπτες και υπάλληλοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου